|
Yorumlar (40 adet) |
|
Yazan: atumkaya |
Tarih: 23 Haziran 2009 |
Saat: 23:48 |
ben gerçek bir hayvan sever biriyim inanın hayvanlara eziyet edildiğinde kız başıma erkeklerle kavga ediyorum o kdr vicdanım kötü oluyorki hayvanlara eziyet edildiğinden çk kötü oluyorum bir gün zengin olursam çok büyük bir barınak açcam ve hayvanları beslicem onlarla ilgilencem kendi köpeğimle ilgillendiğim gibi lütfen arkdşlar bir eziyet gördünüzde susup kalmayın ya:( |
|
|
Yazan: kseru |
Tarih: 29 Ekim 2008 |
Saat: 08:16 |
evet köpeklere saygı duymalıyız ama biz hayvan değiliz |
|
|
Yazan: yavrugoldie |
Tarih: 26 Haziran 2008 |
Saat: 21:26 |
CAKİLO yorumunu okudum fakat bende üzüldüm.çünkü kötü bir durumla karşı karşıyasın.bence hakkını aramalısın çünkü böyle durumla çok karşılaşan var.burdaki bütün yorumları okudum ve hepside senin yorumuna çok benziyor açıkçası bende üsüldüm... |
|
|
Tarih: 26 Haziran 2008 |
Saat: 21:22 |
DİMCİN sizin yorumunuzu okudum.gerçekten çok yazık o köpeklere bu yazıyı okurken açıkçası çok üsüldüm ve ağladım.onlara kıyamayorum çünkü.
benim aklıma bir fikir geldi belki belediyeyle ya da yedikule hayvanat barınağıyla konuşursanız onlar sizlere gerçekten yardım eder. ben oraya üyeyim belki yardımcı olabilrim benim fikrim bu. bakalım siz bu fikre katılıcakmısınız...cevabınızı beklerrim..=)) |
|
|
Tarih: 18 Haziran 2008 |
Saat: 13:56 |
Öncelikle herkese slm.. Eğer benimde evimde bir köpeğim olsaydı ben hepinizi düşündüğünden daha farklı dşünürdüm. çünkü köpeğim olsaydı ona zarar weren ya da vericek olan kişilere karşı gelirdim. canımdan çok sevdiğim bir köpeğim olsa keşke.. evde beslenmemesi söz konusu açıkçası... tüm yazdığınız yorumları okudum kimisinde üzüldüm kimisinde azıck sevindim.ama evde beslediğinis bir köpeğiniz varsa onu canınızdan çok sevin ve ona değer verin asla cezalandırıp kızmayın onlar içine kapanık doslar bunu sakın unutmayın..... |
|
|
Yazan: dimcin |
Tarih: 19 Mayıs 2008 |
Saat: 23:49 |
ben bir fikir almak istiyorum. bir yol gösterirsenizde sevinirim. eşimin iş yerinin terasında otopark bir yansan sanayi sitesi terasında tavuk,ördek,ve 5-6 belkide daha fazla köpek var ve gerçekten kokudan ve havlamalrından çok fazla rahatsısız birde aralarından bir taneside hamile köpellerin. rahatsızlıkta vazgeçtim çünkü sonuçta benimde köpeğim var ama köpeklere o kadarda iyi bakılmıyor. bakımsız ve pisliğin içinde birde bulunsdukları yerde kene var. benim köpeğimi bir iki günlüğüne oraya götürmüştük özel sebeblerden dolayı köpeğimi üstünde bulduk keneyide. bunu için yapılması ne gerekir hayvanlara gerçeten yazık. eşimlede üzülüyoruz bu durumlarından. yardımcı olursanız çok seviniriz. cevabınızı beklicem. |
|
|
Yazan: minik_pati |
Tarih: 07 Mayıs 2008 |
Saat: 10:51 |
apartmanda köpek yada kedi bakmak yasaklanamaz bu suçtur.
2. Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. Bir hayvan türü olan insan, öbür hayvanları yok edemez. Bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez. Bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. ***Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma ve korunma hakları vardır. ***
|
|
|
Yazan: cakilo |
Tarih: 13 Mart 2008 |
Saat: 11:00 |
Benimde hayvanlara yapılan eziyetleri görünce içim acıyor. Hayvan barınaklarına gidip köpek almak istiyorum fakat malesef apartman yönetmeliği gereğince yasakmış.Bunu duyunca bir hayvansever olarak çok üzülüyorum.Niye onları dışlıyoruz.Nedeni nedir?Bununla ilgili bir yasa yok mu?Onlarında bizlerle yaşamaya hakkı yok mu?Bu nasıl bir adalet anlamadım. |
|
|
Yazan: gizoş_şiloşum |
Tarih: 09 Mart 2008 |
Saat: 01:24 |
arkadaşlar bende büyük bir hayvan sewerım.şu ana kadr birçok hayvanım oldu.köpeğim,kedim,balığım,kaplumbağam...vb.gibi.ben hayvanlarla ilgili acımasız davranışlar sergilemekte olan insanları görüyorum her gördüğümde ve duyduğumda ise ağlıyorum.ya onlarda insanlar kadar değerli vede insanlar kadar eşit hiçbir zararı olm ayan bu hayvanların insanlara batan yönleri ne cok merak ediyorum.bizimle birlikte soludukları hava mı?bazılarına göreyer kaplıyor olmarı mı? hayvanları istememek iiçin sebep arayanlara sorulan sorulan bunlar.bu saçma soruların normal olarak saçma bide cevabı var tabı.bu ınsanlar vicdanı sökülüp alınmış merhameten yoksun olan insanlardır. onların bizim gibi yürekleri yok. bende okudum hayvan haklarını.ama size bişe sorabilir miyim?bir kişi bir hayvanı öldürdüğünde yada ona zarar verdiğinde hapse girdiğini görmedim şu ana kadar.hayvan haklarında eşit dıyolarsa neden insanları öldürünce hapse atıyorlarda hayvanları öldürünce atmıyorlar.atıoyorlarsa bile ben hiç de şahit olmadım.benım bir köpeğim var onunla arkadaş gibiyizçbazen o bana derrtleşeceğim bir sürü kişiden daa iyi geliyor.ve ben köpeğimi çok seviyorum |
|
|
Yazan: tcetiner |
Tarih: 14 Kasım 2005 |
Saat: 11:36 |
kurban bayramı vahşeti ne zaman bitecek acaba? |
|
|
Yazan: raniero |
Tarih: 29 Ekim 2005 |
Saat: 23:56 |
Burada yazan hayvan haklarını okuyorum da,neredeyse hepsinin çiğnendiğine acıyla şahit oluyorum,artık birilerinin çıkıp birşeyler yapmasını ve bizim gibi hayvanseverlerinde birleşmesini bekliyorum.Eminim birçok kişi benim gibi bekliyordur,inşallah bunu biran önce gerçekleştiririz! |
|
|
Yazan: caglar92 |
Tarih: 31 Ağustos 2005 |
Saat: 18:48 |
bencede insanlar birer hayvandır iki çeşit hücre vardır bitki hücresi ve hayvan hücresi insan hücresi die bişi duydunzmu ben duymadm o halde insanı hala hayvanlardanfarklı olduunu iddia etmeyn!!! |
|
|
Yazan: olala |
Tarih: 31 Ağustos 2005 |
Saat: 16:44 |
evet ikinci maddenin ilk cümlesine saygıyla katılıyorum fakat ikinci cümleniz tamamen yanlıştır, çünkü insan kesinlikle bir hayvan türü değildir... |
|
|
Yazan: afgantazisi |
Tarih: 30 Temmuz 2005 |
Saat: 21:36 |
ewet arkadaşlar bu maddelerin hepsi geçerlidir herkes hyvanların hakkını savunabilir vede kötülük yapanlara cezalarını verebilir, yeterki kararlı olup tüm kanuni yollara baş vurulsun, yani savcılıklara dilekçe yazabilir normal insanlara olduğu gibi mahkemelerin kapısı tüm hayvan dostlarınada açıktır çekinmeyin, yani kötü niyetli insanların yanına yaptıklarını kar bırakmayın saygılar arjin. |
|
|
Yazan: Buket13 |
Tarih: 15 Temmuz 2005 |
Saat: 22:44 |
Bu yorumuma tepki ne olur bilmiyorum ama bence hayvan hakları insan haklarından çok daha önemli. Çünkü hiçbir hayvan insanlar gibi kötülük yapmaz. O kadar masum varlıkları bu kadar acımasızca öldürebilen bir ırkı kusura bakmayın ama sevmiyorum ve insan olmaktan çoğu kez utanıyorum. Ayrıca köpek kürkü yapımına başlandığını yeni duydum ve bunu yapan, alan, giyen herkesten nefret ediyorum. Umarım hakettiklerini alırlar. HAYVANSEVER TÜM İYİ İNSANLARA TEŞEKKÜR EDERİM. Saygılarımla... |
|
|
Yazan: frannybean |
Tarih: 20 Haziran 2005 |
Saat: 23:10 |
herkesin'insanlar dururken hayvanların hakkı mı kaldı' dedikleri bir ülke burası maalesef. giderek nefret etmeye başlıyrum bu yüzden insanlardan, nasıl bu kadar acımasız, gaddar ve vahşi olabiliyorlar diye. hayvan türünün en aşağılı insanoğlu işte, bu kadar basit. koskoca dünyada kaç kişiyiz biz, hayvanseverler, doğaseverler? merak ediyorum , ama yok, öğrenmeyi istemezdim sanırım |
|
|
Yazan: cuddly |
Tarih: 06 Haziran 2005 |
Saat: 08:25 |
1 aylık süt emen yavruları olan bir anne köpeği durduk yere sadece arada havlıyor diye belediyenin öldürmesi hayvan haklarına sığıyor mu??!! herkes önüne gelen köpeği öldüremez, öldürmemesi gerekir!! |
|
|
Yazan: huyde |
Tarih: 20 Mayıs 2005 |
Saat: 15:04 |
geçen kurban bayramında televizyonda seğrettiğim bir olay beni çok üzmüştü 2 kişi ineği kurbanlık kesmedilerde adeta işgence ettiler. utanıyorum . birde avrupa birliğine gircez. |
|
|
Yazan: zeytinbilge |
Tarih: 19 Mayıs 2005 |
Saat: 10:21 |
sanıyorum bunun hakkında bir broşürünüz yok bilim şeniliğimiz salı ve çarşamba günleri olduğu için biz arkadaşımla bu broşürleri hazırlayacağız ayrıca birşey soracağım; acaba türkiye bu bildirgeyi kabul etmiş mi? hayvanları önemsediğiniz için teşekkürler... |
|
|
Yazan: zeytinbilge |
Tarih: 13 Mayıs 2005 |
Saat: 14:22 |
Ben Bilge. Arkadaşımla birlikte evrensel hayvan hakları bildirisi hakkında slayt hazırladık. Bilim şenliğimiz için broşür varsa istiyoruz. çünkü slaytımızı bilim şenliğinde yayınlayacağız. broşürlerinizi nevşehir Kardelen kolejine gönderirseniz çok memnun oluruz.Ayrıca böylece insanlar bu bildiriyi öğrenirler... |
|
|
Yazan: berkcanbenic |
Tarih: 20 Şubat 2005 |
Saat: 09:33 |
ARKADAŞLAR HERKEZE SELAM BENİM 14 MAYIS-2004 DE DOĞAN İSPANYOL COCKER KÖPEĞİM,20 ŞUBAT-2005 TARİHİNDE SARI BİR MİNÜBÜSÜN ÖNÜNDEN GEÇERKEN KARŞI TARAFIN HIZINI AZALTMAYIP KAÇMASI SONUCU ÖNCE ÖN TEKERLEĞİN SONRA ARKA SON TERKERLEĞİN EZMESİ SONUCU HAYATA VEDA ETMİŞTİR.VE DOLMUŞ ŞÖFÖRÜ KAÇMIŞTIR.SİZE SORMAK İSTEDİĞİM SORU;EĞER BEN DOLMUŞ ŞÖFÖRÜNÜ MAHKEMEYE VEREBİLİRMİYİM? VEYA OĞLUM BODY'NİN HAKKINI NASIL SAVUNABİLİRİM?ACIMIZ ÇOK BÜYÜK NE OLUR YARDIMCI OLUN.TEŞEKKÜRLER,SAYGILAR... |
|
|
Yazan: lucylui |
Tarih: 07 Şubat 2005 |
Saat: 15:14 |
ben hayvanları özellikle de köpekleri çok ama çok severim ve hayvanları korumak için elimden gelen herşeyi yaparım.Hayvan hakları insan hakları kadar önemlidir bu yüzden hayvan haklarını çiğnemeyelim ve hayvanları çok sevelim. |
|
|
Yazan: azcolak |
Tarih: 28 Kasım 2004 |
Saat: 13:27 |
fethiyede ikamet ediyorum benim beyaz terrierim vardı,adı tomi idi.çok seviyorduk evde bakıyorduk iki yıl baktıktan sonra.ev değiştirmek zorunda kaldık,Çok ev aradık sonunda bulduk,fakat ev saibi evimde köpek itemem dedi.bizde başka iyi bakacak birisini bulup verdik,sık sık görmeye gidiyorduk,birgün gece tuvalet için dışarı salmışlar büyük bir sokak köpeği kavga ederek öldürmüş.duyunca çok üzüldük.hayvan sevmiyen insanlara çok kızıyorum.Bence önce bu insanlara hayvan sevgisinin kazandırılması gerekir.yada bu kanunlara ilave hayvan sevmiyen,istemiyenlere ceza vb.uygulanması lazım.böyle bir kanun varmı bilmiyorum.Tüm ilgililerin bu konudada hayvan seven,barındıranlara bu tür konularda etkin kanunlarla yardımcı olunmasını dilerim.hayvanları serbestçe ev sahiplerinin yasağı olmadan bakmak,beslemek le onlara sevgimizi,kordumuzu gösterebiliriz.İyi çalışmalar. |
|
|
Yazan: yagmurrrr00 |
Tarih: 18 Kasım 2004 |
Saat: 20:55 |
ben köpeklere bayılıyorum ve elimden geldiğince yardım ediyorum.bu arada hayvanları sevmeyen insanlardan nefret ediyorum .ben 4 yıl önce boxer cinsi köpeğime uyutturmak zorunda kalmıştım yaşayamayacağını söyledi veterinerler.sonunda acısız bir şekilde uyuttular. hayvan haklarını çıkartanlara çok teşekkür ediyorum... |
|
|
Yazan: aysi |
Tarih: 09 Kasım 2004 |
Saat: 17:59 |
Hak insana özgü bir kavramdır hakkın kullanımı insan iradesi dahilindedir hayvanlarda bu nitelikte bir irade mevcut olmadığından hukuki anlamda hayvan haklarında söz etmek hak kavramının özü ile çelişir bu nedenle hayvan hakkı yoktur ancak hayvanlara karşı sevgi söz konusu olabilir. |
|
|
Yazan: oski93 |
Tarih: 20 Temmuz 2004 |
Saat: 17:28 |
havhav.com gibi çok güzel haklar var.Tebrikler! |
|
|
Yazan: leydi12 |
Tarih: 04 Mayıs 2004 |
Saat: 20:05 |
bence bu hakkı bulan kişi iyi düşünmüş |
|
|
Yazan: MEDO |
Tarih: 22 Nisan 2004 |
Saat: 16:06 |
Büün illerde hayvanların yaşam haklarını korumak,insanlara sevdirmek ve dünya güzeli hayvanları koruma altına almak için duyarlı ve aktif olmalarını istiyorum |
|
|
Yazan: toti |
Tarih: 09 Mart 2004 |
Saat: 12:26 |
Geçen gün televizyonda o inanılmaz görüntüyle bir an sanki bütün dünyam karardı.Olay iki üç gencin o zavallı köpekleri "köpek dövüşü"adı altında resmen öldüresiye eziyet etmeleriydi.Ya insanlarda hiç vicdan kalmamış.Yani nasıl böyle bir vahşetin altına bu gençlik imza atıyor anlamıyorum.Bazen genç olduğumdan utanıyorum.Yazıklar olsun bunu yapanlara.SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM!!! |
|
|
Yazan: killer |
Tarih: 26 Şubat 2004 |
Saat: 10:05 |
slm ben şikayetçiyim sesimi duyuramıyorum köpek dövüşlerinin bir an önce bitmesini istiyorum ben pitbul aşığıyım lütfen yetkililere sesleniyorum pitler yasaklanmamalı |
|
|
Yazan: karikatürcü |
Tarih: 11 Şubat 2004 |
Saat: 18:21 |
bence yasa ile korunması son derece yerinde bir karar. fakat ülkede-bir ülkede- insan hakları dahi korunamıyorsa ........... BU YÜZDEN HEPİMİZİN BİRLEŞİP HAYVAN HAKLARINI KORUMAYA BAŞLAMAMIZ BENCE İLK KIVILCIM OLUR VE BELKİ BİR ATEŞ MEYDANA GETİREBİLİRİZ. |
|
|
Yazan: melisasanyer |
Tarih: 08 Aralık 2003 |
Saat: 21:39 |
köpekleri çok seviyorum
özelliklede goldenları
bir goldenım olmasını çok isterim |
|
|
Yazan: demonicspark |
Tarih: 13 Eylül 2003 |
Saat: 01:19 |
Arkadaşlar bugün köpeğimle babamların oturduğu apartmana girdim.Adamın biri ben daha kapıdayken çıkıp bişiler söledi, sinirlerimi bozdu.İyki soğukkanlı bir insanım dedim.İşin kötü tarafı yakında babam yurt dışından gelecek ve yaklaşık 1 ay köpeğimle orda kalacaz ne yapabilirm die karıştırıyordm ntvmsnbc'de ilgili bir haber buldum ( 15 Ekim 1978’de Paris UNESCO evinde ilan edilen Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi ve TÜRKİYE’DE HAYVAN HAKLARI) ilgilenenler için http://www.ntvmsnbc.com/news/179940.asp?cp1=1 |
|
|
Yazan: sezen |
Tarih: 27 Ağustos 2003 |
Saat: 21:34 |
lola.....
sen bu yerin adresini yaz lütfen bize. |
|
|
Yazan: mertcan |
Tarih: 03 Temmuz 2003 |
Saat: 15:20 |
barınaklarda 20 köpek aynı kafese kapatılıyor.güçsüz olan saldırıya uğrayıp ölüyör sizce bu haklara uyuyormu |
|
|
Yazan: sehzade_2003 |
Tarih: 29 Mart 2003 |
Saat: 22:01 |
SİZCE BAKILMAK İÇİN ALINMIŞ OLAN BİR HAYVANI KANANIZA ESTİĞİ ZAMAN BALKONA KAPATILIYORSA YANİ NERDEYSE HERGÜN NE YAPILMALI BEN BİŞEYLER YAPMAK İSTEDİM AMA DAHA 15 YAŞINDA OLDUĞUM İÇİN BENİ DİNLEMEZLER ALAYA ALIRLAR DİYE SESİMİ ÇIKARTAMIYORUM |
|
|
Yazan: LOLA |
Tarih: 27 Mart 2003 |
Saat: 22:59 |
peki ben bisi orenmek istiyorum bakilan kopek kavga ettirmek icin baska kopeklere zarar vermek icin yetistiriliyorsa ve bu kopege cok kotu bakiliyorsa mesela komurluk kapali pis bi bölge bu kopegi biz hayvanseverler korumak icin sahibinin elinden alamazmiyiz? yada ne yapilabilir? |
|
|
Yazan: hunterozz |
Tarih: 17 Mart 2003 |
Saat: 10:00 |
Yakın zamanda Köpeğim vahşice öldürüldü ve öldüren kişiyle mahkeme sürecine girildi.Benim merak ettiğim bu bildiriyi biz ülke olarak imzaladık mı.Yani bana bu kötülüğü yapan insan bu maddelere uymadığı için yargılanır mı?? |